MADE FOR THE FUTURE

Meubels zijn bij uitstek perfect geschikt voor circulair gebruik. Zeker als het gaat om bijvoorbeeld kindermeubels die op een gegeven moment niet passen bij de nieuwe fase van je kids. Frendly hecht veel waarde aan duurzaamheid en circulariteit. Daarom zorgen we dat er voor onze duurzame meubels een circulaire ketensamenwerking is. In de hele keten, van grondstofproductie tot de gebruiker, is er transparantie over de oorsprong van de materialen, de manieren van hergebruik en recycling maar ook een terugname garantie

We gebruiken bij de productie zoveel mogelijk gerecyclede materialen met constructies van hoge kwaliteit en hanteren de design-for-disassembly methode. Onderdelen kunnen makkelijk vervangen worden, maar elk meubel is ook gemakkelijker uit elkaar te halen aan het einde van de levenscyclus en de onderdelen worden herbruikt.

We have this thing for quality

Ons meubilair is voor de duurzame designliefhebber. Voor onze duurzame meubels wordt nog amper een boom gekapt. We gebruiken namelijk daar waar mogelijk materialen met een hoog percentage gerecycled materiaal dat ook nog eens voor een groot deel opnieuw te recyclen aan het einde van de levenscyclus. We gebruiken o.a. een combinatie van spaanplaat en MDF uit België en Duitsland dat bestaat uit 60%-90% gerecyclede grondstoffen. Daarnaast is al het verbindingsbeslag, scharnieren en ladegeleiders geselecteerd op kwaliteit, eenvoud van monteren en lange levensduur.

Het verwerken en verpakken doen we in Nederland. Ook werken we met andere lokale partners om onze carbon footprint zo klein mogelijk te houden. Want elke stap telt.

DESIGN FOR DISASSEMBLY: MADE TO LAST AND LOVE

Elk Frendly meubel is re-montabel opgebouwd. Wat we daarmee bedoelen is dat tijdens het ontwerpproces alle onderdelen zo zijn gemaakt dat ze te vervangen zijn om de levensduur te verlengen. Elk meubel heeft een terugname garantie, dat betekent dat we ieder meubel terugnemen zodra je deze niet meer nodig hebt. Wanneer het meubel in mindere staat is, zullen we deze indien mogelijk herstellen en als Preloved opnieuw aanbieden. De vervangen onderdelen bieden we aan geselecteerde partners aan voor recycling.

REUSE, REPAIR OR RECYCLE

Frendly is opgericht met het idee dat duurzaamheid net zo belangrijk is als het design. Daarom hebben we over elk onderdeel nagedacht. Zo geven we een terugname garantie; dit houdt in dat we elk Frendly meubelstuk retour nemen en je een gedeelte van je aankoopbedrag terugkrijgt. De staat van je teruggestuurde meubel bepaalt of je meubel voor Reuse, Repair of Recycle in aanmerking komt en dus ook het eventuele teruggavebedrag. Elk duurzame meubelstuk dat we kunnen hergebruiken of repareren wordt – na nauwkeurige reiniging – opnieuw aangeboden in onze Preloved Collectie. Lukt dat niet, dan wordt het ter recycling aangeboden aan lokaal geselecteerde partners. Zo geven we terug wat we zelf niet meer kunnen gebruiken.

Planet-positive durable design

Frendly heeft de ambitie om de Cradle-to-Cradle gedachte zover mogelijk door te voeren in de duurzame meubels, dit betekent dat alle door ons geselecteerde en toegepaste materialen zoveel mogelijk van gerecyclede oorsprong zijn en bijna elk onderdeel na levenscyclus ook te recyclen is.