Every piece comes with a Story

frendly-opbergkist

ABOUT FRENDLY

Oprichter Jan-Willem komt uit een Haarlemse meubelmakersfamilie, zijn grootvader was meubelmaker en zijn vader startte een interieurbouwbedrijf. In het interieurbouwbedrijf hielp Jan-Willem al op jonge leeftijd op zaterdagen en in vakanties met het meewerken in de werkplaats. Na zijn studie bekleedde hij diverse functies binnen het interieurbouwbedrijf in binnen- en buitenland. Eind 2020 besloot hij uit zijn directiefunctie te stappen en een eigen avontuur te starten.

Met een combinatie van de stijlen Japandi en Wabi-sabi – warm, strak, met een knipoog naar imperfectie en vanuit een duurzame gedachte zijn we gestart. Frendly maakt meubelstukken die mooi zijn, tijdloos voelen, met aandacht en duurzaam vervaardigd. Met oog voor mens en planeet dus.

frendly-opbergkist

SUSTAINABILITY.

Frendly hecht veel waarde aan duurzaamheid en circulariteit. We gebruiken bij de productie zoveel mogelijk gerecyclede materialen met constructies van hoge kwaliteit. Onderdelen kunnen makkelijk vervangen worden en worden herbruikt. Meer weten? Ontdek het hier.

DESIGN.

Elk Frendly meubel is re-montabel opgebouwd. Wat we daarmee bedoelen is dat tijdens het ontwerpproces alle onderdelen zo zijn gemaakt dat ze te vervangen zijn om de levensduur te verlengen. We ontwerpen onze kindermeubelstukken waar mogelijk modulair, zodat ze met de kinderen kunnen meegroeien.

QUALITY.

Daarnaast is al het verbindingsbeslag, scharnieren en ladegeleiders geselecteerd op kwaliteit, eenvoud van monteren en lange levensduur.

MEET OUR DESIGNER

kelly olman

“Een inspirerende omgeving creëren waar je graag blijft hangen” met deze gedachten voert zij haar passie uit. Haar overtuiging is dat we meer energie en (woon)geluk ervaren als een interieur drie, belangrijke pijlers bevat: inspirerend, kalm en krachtig. De collectie in samenwerking met Frendly is geworden zoals we voor ogen hadden. Inspirerend en kalm, maar minstens zo krachtig. Items die functioneel en kindvriendelijk zijn, maar qua stijl niet onderdoen voor het volwassen interieur.

Ontdek onze producten